عکس: shafaf
در حالی که حضور زنان در استادیوم های ورزشی فوتبال و والیبال ممنوع است اما گزارش ها بیانگر آن است که ۴۳ درصد زنان ایرانی پیگیر مسابقات جامجهانی ۲۰۱۴ هستند.
شبکه خبری سیانان، با استفاده از اطلاعاتی که شبکه اجتماعی فیسبوک در زمان برگزاری مسابقات جامجهانی ۲۰۱۴ در اختیارش قرار داده، از احساساتی که زنان در فیسبوک و زمان برگزاری بازیهای جامجهانی از خود نشان دادهاند نوشت.
بر اساس این آمار، سهم زنان ایرانی از تعقیب بازی های فوتبال جام جهانی ، ۴۳درصد بوده و قسمت عمده این مشارکت از طریق شبکه اجتماعی فیسبوک صورت گرفته است.در کاستاریکا که سال جاری در کسوت یک پدیده در جامجهانی ظاهر شد زنان تقریبا پا به پای مردان در بحثهای فوتبالی شرکت کردهاند که سهم این مشارکت ۴۵درصد تخمین زده شده است.
۴۶درصد زنان هندوراسی نیز به فوتبال علاقه دارند و با وجود ناکامی این تیم و حذفش در همان دور نخست رقابتها، از تیمملی کشورشان حمایت کردهاند.بعد از بازی دو تیم ایتالیا و کاستاریکا که به شکست یک بر صفر تیم ایتالیا منجر شد مشارکت زنان این کشور در فیسبوک برای ابراز هیجان ناشی از این برد و مشارکت در صحبتهای بعد از بازی ۴۴درصد بوده است.
براساس این نظرسنجی شبکههای اجتماعی در مشارکت هرچهبیشتر زنان در حوزه ورزش موثر بودهاند و در کشورهای ایران، کلمبیا، کاستاریکا و آمریکا این مشارکت بالای ۴۰ درصد بوده است.بنا به این گزارش به نظر میرسد شبکههای اجتماعی تبدیل به یکی از موثرترین ابزارها برای افزایش میزان مشارکت آنان در فعالیتهای ورزشی شده است.
گرچه حضور زنان ایرانی در استادیومهای داخل کشور ممنوع است، اما راهیابی تیم ملی به جام جهانی با موجی از شادی همراه بود که زنان نیز در این شادی های خیابانی حضور داشتند.زنان ایرانی علاوه بر عدم اجازه حضور در ورزشگاه، حتی از حضور در سینما ها برا یددین فوتبال یز ممنوع شدند .
سردار احمدرضا رادان در مورد پخش فوتبال جام جهانی در سینماها گفته بود: “پخش مسابقات فوتبال جام جهانی در سینماها به صورت مختلط ممنوع است. اما سینماها میتوانند به صورت جداگانه یک سالن را به زنان و دیگری را به مردان اختصاص دهند.”