عکس: مهرخانه
زنان بیشترین گروه افراد بزرگسال مبتلا به ایدز را تشکیل میدهند؛ بهگونهای که در سال ۲۰۱۱، ۵۴ درصد از افراد بزرگسال مبتلا به ایدز زن بودند، و آمار دختران جوان نیز ۶۰ درصد از کل جوانان مبتلا به ایدز اعلام شد.
نمایندگانی از دولتها، سازمانهای غیردولتی، شبکههای زنان مبتلا به ایدز و سازمان ملل متحد در نشست جهانی ارزیابی اقدامات ملی در مقابله با ایدز که به مدت دو روز در جامائیکا برگزار شد، شرکت کردند.
برنامه جهانی کمیسیون اروپا و نهاد زنان ملل متحد با عنوان «حمایت از برابری جنسیتی در زمینه ایدز/ اچ آی وی» در ۵ کشور کامبوج، جامائیکا، کنیا، گینهنو و رواندا به مدت ۴ سال اجرا و ارزیابی خواهد شد. این برنامه ناظر بر گسترش اقدامات ملی برای لحاظ برابری جنسیتی و حقوق بشر در مقابله با ایدز است و همچنین پیشبرد و ارتقای مشارکت و مدیریت زنان مبتلا به ایدز را در نظر دارد.
زمان اجرای این برنامه از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ در نظر گرفته شده است که به عنوان برنامه راهبردی ملی «پیشگیری، درمان و حمایت» را در رابطه با ایدز مدنظر دارد؛ ضمن اینکه محور آن جریانسازی جنسیتی است، زیرا در عرصه بینالمللی این رویکرد وجود دارد که بیماری ایدز، زنان و دختران را بیشتر تحت تأثیر قرار میدهد و دسترسی ایشان به خدمات عمومی نیز با موانع جدی روبروست.
از طرفی زنان بیشترین گروه افراد بزرگسال مبتلا به ایدز را تشکیل میدهند؛ بهگونهای که در سال ۲۰۱۱، ۵۴ درصد از افراد بزرگسال مبتلا به ایدز زن بودند، و آمار دختران جوان نیز ۶۰ درصد از کل جوانان مبتلا به ایدز اعلام شد.
با توجه به معضلات زنان و دختران مبتلا به ایدز، نهاد زنان ملل متحد با همکاری کمیسیون اروپا برنامه مشترکی را با هدف ایجاد ظرفیتهایی برای شبکههای زنان مبتلا به ایدز و نهادهای ملی مرتبط با آنها طراحی کردند تا پیشبرد و اجرای اولویتهای مشترک در مورد برابری جنسیتی را تسهیل کنند.
البته صرفنظر از دستاوردهای آماری که از افزایش درصد مشارکت زنان و تصدی ایشان در مناصب ملی و محلی ارائه میشود، به نظر میرسد مهمترین اولویتی که برای زنان و دختران مبتلا به ایدز وجود دارد، ارتقا و بهبود کیفیت زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی ایشان است که بیش از اقدامات سیاسی و جریانسازی جنسیتی، نیازمند تعدیل رویکردهای فرهنگی و اجتماعی حاکم بر جوامع مختلف است و در این میان تقویت ارزشهای اخلاقی در مناسبات و روابط فردی و اجتماعی به عنوان یک عامل پیشگیرانه نقش مؤثری دارد.
منبع: http://goo.gl/od6m4s