متاسفانه در کشور ما ۶۰ درصد حاملگیها با سزارین پایان میپذیرد که شرایط مادر بعد از سزارین مانع شیردهی به کودک است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تنها ۵۰ درصد کودکان با شیر مادر تغذیه میشوند.
“فاطمه رخشانی” در همایش کشوری تغذیه با شیر مادر ضمن بیان این مطلب گفت: متاسفانه در بیمارستانهای دوستدار کودک تنها ۵۰ درصد مادران با شیر خود کودکانشان را تغذیه میکنند.
وی گفت: در گذشته از هر هزار کودک ۲۰۰ کودک به دلیل ابتلا به اسهال و بیماریهای گوارشی فوت میکردند که خوشبختانه با برگزاری برنامههای تغذیه با شیر مادر سبب کاهش مرگ و میر کودکان شدهایم.
معاون بهداشت افزود: نمودارها نشان میدهد زمانی که برنامههای پیشگیری و تاکید بر استفاده شیر مادر در دست اقدام بوده است شاهد افزایش تغذیه با شیرمادر بودهایم و لازم است وزارت بهداشت با مداخلاتی حمایتی در این امر مهم تاکید کند.
رخشانی در مورد موانع شیردهی مادران به کودکان به مسئله سزارین اشاره کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما ۶۰ درصد حاملگیها با سزارین پایان میپذیرد که شرایط مادر بعد از سزارین مانع شیردهی به کودک است.
وی افزود: برخی از مادران نیز از ارزش اهمیت شیر اول یا آغوز خبر ندارند و لازم است ما در دوران بارداری آموزشهای لازم را به مادران بدهیم.
معاون بهداشت عامل سوم در شیر ندادن مادر به کودک را توصیههای برخی از متخصصان دانست که مادر را به تغذیه کودک با شیرخشک تشویق میکنند.
رخشانی در خصوص وضعیت شیر مصنوعی نیز در کشور گفت: درحال حاضر ۴ کارخانه تولید شیرخشک در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۲۰ میلیون قوطی شیر خشک در کشور مصرف میشود، خاطر نشان کرد: تنها مصرف ۴میلیون قوطی شیرخشک در کشور ضروری است که میتواند به صورت یارانه ایی توزیع شود.
وی در پایان با توجه به تاکید وزیر بهداشت به ترویج شیر مادر گفت: لازم و ضروری است که برای اهمیت و نقش شیر مادر در رشد و شکوفایی کودک علاوه بر فرهنگ سازی، موانع موجود بر راه مصرف شیر مادر در کشور را پیدا کرده و در جهت رفع آن تلاش کنیم.
منبع: http://goo.gl/zA6XXQ