خشونت خانگی، خشونتی است که در ابعاد وسیع و انواع گسترده اتفاق میافتد. در کنار تمام آن چه که منجر به خشونت خانگی علیه افراد در خانه و خانواده یا محیط داخلی اجتماعاتشان میشود، عوامل و علل دیگری نیز هستند که میتوانند در کمیت و کیفیت این نوع خشونت، تأثیر به سزایی گذاشته و در نهایت شرایطی را ایجاد کنند که در آن، قربانی خشونت خانگی، رنج و خطرات بیشتری را متحمل خواهد شد.
یکی از این عوامل، مهاجرت، و به صورت جزئیتر، مهاجرت در قالب پناهجویی است. شرایطی که عموماً پناهجویان، در دوره پناهجویی خود در جامعه میزبان، یا کشور واسطه، متحمل میشوند، بر اساس روایتهای این افراد، شرایطی است که میتواند مستعد ایجاد خشونت بیشتر نیز باشد.
سوما نگهدارینیا، خبرنگار بخش کُردی رادیوی سوئد، در مجموعهای که زین پس در «خانه امن» منتشر خواهد شد، گزارشها و روایتهایی را با ما و شما به اشتراک خواهد گذاشت، که نتیجه تحقیقات میدانی وی در میان پناهجویان و بالاخص زنان پناهجویی است که پشت «درهای بسته» اروپا در ترکیه و یونان و دیگر کشورها، در برزخ پناهجویی زندگی خود را میگذرانند و در این مسیر، با خشونت خانگی متفاوتی نیز مواجه میشوند. وی در توصیف این تحقیق میدانی و مجموعه گزارشهای خود که آن را «آن سوی خواستن»، نامیده، مینویسد:
مجموعه «آن سوی خواستن»، گزارش و روایت زندگی زنانی است که به امید یافتن فردایی بهتر، سرزمینشان را رها کردند و حالا پشت درهای بسته اروپا، در کمپهای یونان و ترکیه روزگار میگذرانند؛ این زنان در غیاب مراجع قانونی و سازمانهای حامی حقوق زنان و کودکان، گرفتار انواع خشونتهای خانگی نیز میشوند، که حتی از بیان آن با دیگران نیز عاجز ماندهاند؛ به گفته دیبا یکی از همین زنان، «کابوسهای بیپایان، راهشان را به زندگی هر روز آنها پیدا کردهاند». من در مجموعه «آن سوی خواستن»، روایتگر داستان رنج این زنان هستم. در این مجموعه گزارش و روایت همراه من باشید، برای شنیدن داستان زنانی که در آن سوی خواستنشان، تنها نتوانستن باقی مانده است.
از روز جمعه، سوم آبان ۱۳۹۸، برابر با بیست و پنجم اکتبر ۲۰۱۹، هر ده روز یک بار، یک گزارش و یک روایت از کار ارزمند سوما نگهدارینیا در مجموعه وبسایت و شبکههای اجتماعی «خانه امن» منتشر خواهد شد.