Photo: Sergey Nivens/www.shutterstock.com
موسی برزین، وکیل خانه امن
سوال:
سلام!
زنی ۳۶ ساله هستم. ۱۰ سال پیش با یکی از اقوام دورمان ازدواج کردم و به دلیل اینکه این آقا معتاد بود پس از سه سال زندگی مشترک جدا شدم. سه سال قبل با یک مردی آشنا شدم که ایشان هم از همسرش جدا شده بود. بعد از مدتی رفت و آمد تصمیم به ازدواج گرفتیم. ایشان دو پسر ۲۰ و ۱۷ ساله دارد و ۱۲ سال از من بزرگتر است. پس از اینکه به خانه ایشان رفتم و چند ماهی گذشت متوجه شدم مشکل روانی دارد اما دیگر باردار شده بودم و الان یک دختر ۱۳ ماهه دارم.
او به زمین و زمان مشکوک است. دو پسرش خیلی خوب هستند و به من هم احترام میگذارند. قبل از ازدواجمان گفته بود که خانمش مشکل اخلاقی داشت و به همین دلیل طلاقش داده اما بعدها متوجه شدم اصلا اینطور نبوده و خیلی هم زن پاکی بوده است اما این آقا آنقدر اذیتش کرده و کتکش زده و آخر سر هم از خانه بیرونش کرده است و بعد هم جدا شدهاند. او حتی به پسرهایش هم اجازه نمیدهد با مادرشان رفت و آمد کنند. پسرهایش مخفیانه با مادرشان ملاقات میکنند و خیلی هم از پدرشان متنفرند. آنقدر بد خلق است که هیچکس به خانه ما رفت و آمد ندارد و خانواده من هم دیگر به خانه ما نمیآیند. صبح میرود سر مغازهاش و بعد از ظهر میآید یک ساعتی در خانه مینشیند و بعد با رفیقهایش میرود این ور و آن ور. انتظارهای زیادی هم از من دارد. بیرون که میروم می گوید باید چادر سرت کنی. در خانه هم انتظار دارد همه چیز تمیز و مرتب باشد و ۲۴ ساعته انواع غذاها حاضر باشد. من الان دارم از سه بچه نگهداری میکنم و اصلا وقت نمیکنم یک دقیقه هم بنشینم. به من میگوید: «فکر کردی اینجا “خونه خاله” است؟ باید کار کنی.»
هر کاری میکنم آقا راضی نمیشود. با همه این مشکلات به خاطر دخترم و آبرویم تحمل میکردم اما دو هفته قبل من داشتم با پسر بزرگش در موبایل یک کلیپ نگاه میکردیم و میخندیدیم که یکدفعه از اتاق آمد بیرون و شروع کرد به کتک زدن پسرش. در کمال بیشرمی به من اتهام زد که با پسرش رابطه دارم و من را هم با مشت و لگد زد و رفت بیرون. من هم دخترم را برداشتم آمدم خانه برادرم. میخواهم از این آقا شکایت کنم و طلاق بگیرم اما او مرتبا زنگ میزند که بچه را از تو میگیرم و طلاقت هم نمیدهم.
جواب:
سلام خانم محترم!
متاسفم از مشکل پیش آمده برای شما. مساله شکایت و طلاق دو امر جداگانه است. بر اساس قوانین ایران اگر کسی به دیگری یک عمل مجرمانه را نسبت دهد مجرم است. بر طبق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی، «هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحا نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد ….»
با توجه به اینکه رابطه نامشروع در قوانین ایران جرمانگاری شده است بنابراین شما میتوانید به دادسرا رفته و به اتهام افترا از شوهرتان شکایت کنید. در مورد اثبات موضوع عرض شود که اگر پسر شوهرتان حاضر به شهادت باشد امکان اثبات وجود دارد. اگر ایشان از طریق اساماس یا پیام در تلگرام و امثالهم به شما گفته باشد که با پسرم رابطه داشتهای، حتما آنها را پرینت گرفته و ضمیمه شکواییه نمایید. توجه کنید که شما باید اثبات کنید که ایشان اتهام رابطه نامشروع را به شما نسبت داده است. اگر اثبات نشود و نتوانید هیچ مدرک و شاهدی ارائه دهید، شکایتتان به نتیجه نمیرسد.
بیشتر بخوانید:
خشونت خانگی زوج ایرانی در ترکیه
تقاضای طلاق و خودداری مادر از نگهداری کودک: راهحل قانونی چیست؟
ازدواج موقت با مادر و تجاوز به دختر نوجوان: به کجا و چهطور باید شکایت کرد؟
سوال:
من تصمیم قطعی بر طلاق دارم. چه کار باید بکنم که راحت طلاق بگیرم؟ با توجه به شناختی که از او دارم ممکن نیست راضی بشود که طلاق بدهد.
جواب:
شما باید با استناد به عسر و حرج تقاضای طلاق بدهید. عسر و حرج یعنی مشقت و سختی زن. با توجه به اینکه ایشان چندین بار شما را مورد ضرب و شتم قرار داده است و در خانه بدرفتاری میکند، باید با توسل به این امر دادخواست طلاق بدهید. لازم است هر دلیل و مدرکی که نشان بدهد ایشان بدرفتار و خشونتگر است را جمعآوری کنید. از جمله استشهادیه از افراد مطلع. متاسفانه تقاضای طلاق یک طرفه از ناحیه زن مورد سختگیری قرار میگیرد. به همین دلیل بهتر است ابتدا مهریه خود را از اداره ثبت اسناد و املاک به اجرا گذاشته و اگر شوهرتان اموالی دارد توقیف کنید. سپس به جرم افترا از ایشان شکایت کنید. ممکن است خود ایشان راضی به طلاق توافقی شود.
به کانال تلگرام خانه امن بپیوندید.
سوال:
مشکل من الان فقط بچهام است. واقعیتش خیلی میترسم که بچهام را بگیرد و دیگر اجازه ندهد حتی ببینمش. سر خانم قبلیاش هم همین بلا را آورده. اصلا آدم منطقیای نیست. مثل اراذل و اوباش رفتار میکند. آیا میتوانم بچهام را بگیرم؟
جواب:
بر اساس قانون مدنی حضانت طفل تا هفت سالگی با مادر و پس از آن با پدر است اما اگر اختلاف حاصل شود دادگاه در مورد حضانت فرزند تصمیمگیری میکند. توجه کنید که فرزندان پس از بلوغ از سن حضانت خارج میشوند. از آنجا که سن بلوغ قانونی برای دختران ۹ سال است، دخترتان پس از ۹ سالگی میتواند در مورد اینکه میخواهد با چه کسی زندگی کند، تصمیم بگیرد. با این وضعیت تا هفت سالگی که حضانت با شما خواهد بود و پس از آن هم تا شوهرتان بخواهد طرح دعوی کند و دادگاه تصمیم بگیرد، دخترتان به ۹ سالگی رسیده و میتواند بگوید که میخواهد با شما زندگی کند.
مجید said on مرداد ۳, ۱۳۹۷
با توجه به نشانههایی که گفتید، آقا در بهترین حالت دچار اختلال هذیان هست….
با توجه به این موضوع، با یک معاینه ساده از طریق متخصص روانپزشکی در پزشکی قانونی، و با تشخیص هر اختلالی، نمیتواند بچه را از شما بگیرد