Photo: Aletia/Bigstockphoto.com
رئیس سازمان بهزیستی گفت: جمعیت زیر ۱۵ سال کشور با جمعیت بالای ۶۰ سال در سال ۲۰۵۰ برابر میشود.
انوشیروان محسنی بندپی بعدازظهرامروز در کنگره بینالمللی مطالعات اجتماعی سلامت اظهار داشت: مطالعات نشان میدهد، جمعیت زیر ۱۵ سال کشور با جمعیت بالای ۶۰ سال در سال ۲۰۵۰ برابر میشود.
وی با اشاره به اختلال شایع افسردگی گفت: آمار ابتلای زنان به افسردگی و اختلالات روانی یکوسهدهم درصد بیشتر از مردان است، ضمن اینکه این آمار در شهرهای گوناگون کشور متفاوت بوده و حتی در بعضی شهرها به ۳۶ درصد میرسد.
بندپی همچنین اظهار داشت: شیوع افسردگی در سنین ۱۰ تا ۱۵ سال جامعه نیز قابل دیدن و در مواردی ۲٫۵ برابر سایر دهکها است که باید برای آن برنامههای جدی داشت.
این مقام مسؤول گفت: وسواس، نارسایی خلقی و افسردگی و اختلالات شایعی که با عوامل اجتماعی مانند فقر در ارتباط است، در برخی استانها بیشتر دیده میشود و با سطح درآمد مالی خانواده نسبت معناداری دارد.
وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ هزار نفر در کشور دچار اختلالات روانی مزمن هستند، افزود: مطالعات نشان داده زنان بیوه ۱٫۵ برابر سایر زنان دچار اینگونه اختلالات هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین با اشاره به آمار زنان سرپرست خانوار اظهار داشت: ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار زن سرپرست خانوار داریم که یکمیلیون و ۸۰۰ هزار نفر از آنها کسانی هستند که همسرانشان فوت کردهاند.
بندپی در ادامه پیر شدن جمعیت کشور را مورد بررسی قرار داد و گفت: افزایش متوسط سن نیز در سلامت روان تاثیر دارد و با توجه به پیر شدن جمعیت ایران باید مراقبتهای بیشتری از سلامت روان مردم صورت گیرد.
وی افزود: بر اساس مطالعات انجامشده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت زیر ۱۵ سال با جمعیت بالای ۶۰ سال در کشور ایران برابر میشود و این افزایش سالمندی، نیاز به مراقبتهای ویژهتری در حوزه سلامت دارد.
این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: تحصیلات پایین و خشونتهای خانوادگی در ایجاد اختلالات روانی تأثیر بسیار دارد و باید در این زمینه حوزه سلامت روانی کشور مداخله جدی داشته باشد.
منبع: مهرخانه به نقل از فارس