مددکار انجمن حمایت از حقوق کودکان آخرین آمار تماسهای برقرار شده با «صدای یارا» درمهر و آبان سال جاری را اعلام و تشریح کرد.
شیرین صدرنوری در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: ۱۰۴۳ نفر در ماههای مهر و آبان با صدای یارا تماس گرفتند که از این تعداد، ۹۴ درصد مادران، ۲. ۵ درصد کودکان، ۲ درصد پدران، و ۰. ۵ درصد اقوام و یک درصد نیز سایرین بودهاند.
وی ضمن اشاره به اینکه بیشترین مشاورههای انجام شده برای گروه کودکان چهار تا هفت سال بوده که ۳۸. ۵ درصد کل تماسها را شامل میشود، افزود: بیشترین درصد تماسها با ۵۷ درصد، در مورد مسایل کودکان و نوجوانان «پسر» بوده و ۴۵ درصد تماسها نیز درخصوص مسائل کودکان و نوجوانان دختر بوده است.
این مددکار انجمن حمایت از حقوق کودکان ادامه داد: گروه سنی «۰ تا ۳» سال ۲۲ درصد و کودکان دبستانی با ۳۲ درصد تماس هارا به خود اختصاص دادهاند و ۷. ۵ درصد تماسها نیز به سایر گروههای سنی اختصاص داشته است.
به گفته وی، ۴۷. ۵ درصد تماسگیرندگان دارای مدرک تحصیلی دیپلم، ۲۷ درصد کارشناسی، و سایر افراد تماس گیرنده با فراوانیهای متغیر دارای مدارک تحصیلی کاردانی، زیردیپلم، ابتدایی، سیکل و کارشناسی ارشد بودهاند اما هیچ تماسی از سوی افراد بیسواد نداشتهاند.
وی ادامه داد: ۷۳ درصد تماسگیرندگان با صدای یارا از تهران، ۲۶ درصد شهرستانها و یک درصد هم از خارج کشور بودهاند.
این مددکار انجمن حمایت از حقوق کودکان در ارتباط با آمار کمی تماس گیرندگان در مناطق ۲۲ گانه تهران گفت: مناطق ۵ و ۴ همواره همانند گذشته با ۱۸ و ۱۲ درصد بیشترین آمار تماس را به خود اختصاص دادهاند.
صدرنوری در ارتباط با نحوه آشنایی تماسگیرندگان با صدای یارا نیز گفت: ۳۴درصد این افراد از طریق دوستان، ۱۴ درصد اقوام، ۶ درصد تماسگیرندگان از گذشته آشنا، ۵ درصد اعضای صدای یارا، ۷ درصد مشاور مدرسه، ۶ درصد اورژانس اجتماعی (۱۲۳) و ۱۱۸ و همچنین ۲۸ درصد از طریق رسانه با این مرکز آشنا شدهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه ۹۶. ۵ درصد از تماسگیرندگان دارای خانوادههای هستهای، ۲. ۵ درصد نیز دارای خانوادههای گسترده و یک درصد گسسته بودهاند، تصریح کرد: مشکلات رفتاری شامل دروغگویی، پرخاشگری، لجبازی، گوشهگیری با ۲۴ درصد علت تماسها بوده است. مشکلات خانوادگی با ۲۹درصد، مشکل ارتباط با دوستان ۱۵. ۵ درصد و همچنین مشکلات عادتی با ۶ درصد شامل شباداری، ناخن جویدن و..، مشکلات ارتباطی پنج درصد، همچنین ۹ درصد در خصوص مسائل و نکات مربوط به رشد و ۱۱. ۵ درصد نیز برای دریافت اطلاعات از عللهای تماس با این مرکز بودهاند.
این مددکار انجمن حمایت از حقوق کودکان ضمن اشاره به اینکه براساس آمارهای صدای یارا ۵۶. ۵ درصد از کودکان گونهای از تنبیه را تجربه و ۴۳. ۵ درصد کودک اصلا تنبیه نشدهاند، گفت: ۳۵ درصد تنبیهها از نوع روانی شامل ناسزا، تبعیض، تحقیر و محرومیت و ۱۰ درصد آنها نیزشامل تنبیه جسمی و بدنی بوده است.
وی در ارتباط با شغل تماسگیرندگان نیز گفت: ۸۳. ۵ درصد از تماسگیرندگان خانهدار، ۱۶. ۵ درصد نیز با فراوانیهای متغیر کارمند، دارای شغل آزاد و یا کارگر و دانش آموز بودهاند.
صدرنوری همچنین درخصوص تعداد فرزندان خانوادههای تماس گیرنده، عنوان کرد: ۵۴درصد خانوادهها تک فرزند بودهاند. هم چنین ۸۰ درصد تماسها درخصوص مشکلات فرزند اول خانواده بوده است.
وی ادامه داد: اقدامات این مرکز در سطح راهنمایی و مشاوره تلفنی است و اما در صورت نیاز، این افراد به مرکز ذیربط و همچنین مراکز مشاوره معتبر ارجاع داده میشوند، البته خود مرکز امکان مشاوره حضوری را داراست و در ارتباط با کودکان آزار دیده نیز پیگیریهای انجام شده تلفنی و یک مورد آن حضوری بوده است؛ البته اگر مورد کودک آزاری جسمی و یا جنسی حادی نیز به مرکز ارجاع داده شود آن را به اورژانس اجتماعی (۱۲۳) ارجاع و آنها نیز بلافاصله پیگیری خواهند کرد.
به گزارش ایسنا، واحد مددکاری صدای یارا با شماره ۸۱۵۳۱۱۱۳-۸۸۵۳۱۱۰۹- ۸۸۵۰۱۱۱۵- ۸۸۵۰۱۴۱۴ (با کد شهری ۰۲۱) هر روز از ۹ تا ۱۷ پاسخگوی سوالات و مشکلات نوجوانان و خانوادهها در راستای کمکرسانی به کودکان و نوجوانان است.