آمارها نشان میدهد که فقر در سالمندی وجود دارد و حدود ۳۰ درصد جامعه سالمند در دهک اول درآمدی بوده و فقیرترین قشر جامعه هستند.
فرید براتیسده رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندی بااشاره به این مطلب گفت: حدود دو میلیون نفر از سالمندان کشور از هیچ بیمه و حمایت اجتماعی در کشور برخوردار نیستند.
وی در خصوص سالمند آزاری نیز گفت: بیشترین شکل سالمندآزاری در ایران به شکل بهرهکشیمالی است که باید به این مسئله نیز توجه داشته باشیم.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندی همچنین ضمن اشاره به زنانه شدن سالمندی در کشور، اظهار کرد: نسبت تعداد مردان و زنان بالای ۶۰ سال در کشور در حال تغییر است به طوری که تعداد زنان همواره رو به افزایش بوده برای مثال در سال ۹۰ در مقابل هر ۴۳ مرد ۵۶ زن داشتهایم و پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۰ در مقابل هر ۸۸ مرد ۹۱ زن سالمند در کشور داشته باشیم که اینها نشان دهنده زنانه شدن سالمندی است.
وی ادامه داد: همچنین تعداد زنان سالمندتنها بیش از مردان سالمند تنهاست و علت آن شاید این باشد که در مردان سالمند ازدواج بیشتر رخ میدهد.
به گفته براتی سده، مهمترین عامل تنهایی سالمندان در حال حاضر این است که فرزندان بیشتر تمایل به مستقل بودن داشته و حمایت کمتری از والدین سالمند خود دارند. در حال حاضر ۰٫۰۴ درصد سالمندان کشور به مراکز نگهداری سالمندان سپرده میشوند که در این بین نیز سهم زنان بیش از مردان است.
براتیسده ،با اشاره به پایین بودن سن بازنشستگی در ایران نسبت به سایر کشورها حتی کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس، گفت: سن بازنشستگی را باید افزایش داد تا دیگر شاهد آن نباشیم که فردی در اوج تجربه از کار گذاشته شود.
وی بیان اینکه یکی از اصلیترین مواردی که به عنوان مشکلات اجتماعی سالمندان مطرح میشود، «نقشهای اجتماعی» آنان است، گفت: در جوامع شرقی سالمندان نوعا به عنوان فردی ضعیف و ناتوان در نظر گرفته میشوند که بازنشستگی، تنهایی، فقر، حمایتهای اجتماعی و سالمند آزاری از مسائل بسیار مهم آنان است.
منبع:ایسنا