معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر سن آسیبهای اجتماعی در میان دختران کاهش یافته که بسیار نگرانکننده است.
شهیندخت مولاوردی با بیان این مطلب اظهار کرد: بررسیهای ما در کارگروه دختران نشان میدهد که در شرایط فعلی باید به برنامههایی که نشاط، شادابی و تربیت بدنی را برای دختران به ارمغان میآورد، بپردازیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: در حال حاضر با چالشهایی در حوزه آموزش و پرورش دختران مواجه هستیم که میتوان به بالا رفتن نرخ بیسوادی دختران در مناطق محروم اشاره کرد.
او ادامه داد: هرچه به سمت مناطق محروم پیش میرویم، گذر دختران از تحصیل نسبت به پسران، به دلیل ازدواجهای زودرس و نابههنگام، پذیرش نقشهای خانگی و مراقبت از اعضای خانواده زودتر است.
اقداماتی برای جلوگیری از ترک تحصیل دختران در مناطق مرزی و روستایی
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه راهکارهایی برای کاهش نرخ بیسوادی دختران درمناطق محروم اندیشیده است، افزود: توسعه مدارس شبانهروزی در مناطق مرزی و ایجاد مدارس روستامرکزی از اقداماتی است که در این راستا انجام شده است تا از ترک تحصیل دختران جلوگیری شود.
لزوم آموزش مهارتهای زندگی به دانشآموزان
مولاوردی در ادامه گفت: باید به مباحثی مانند کسب مهارتهای زندگی، و تعامل ارتباطی که جوانان را برای ورود به جامعه آماده کند، در آموزش و پرورش بپردازیم تا شاهد تحولی در آموزش و پرورش کشور باشیم.
برنامه ششم فرصتی طلایی برای اعتلای وضعیت تحصیلی دختران
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامه ششم توسعه فرصتی طلایی برای اعتلای وضعیت تحصیلی دختران است، افزود: در دولت تدبیر و امید با رویکردی اعتدالی به دنبال توسعه متوازن آموزش و پرورش هستیم. همچنین در تلاشیم که عدالت آموزشی را در شاخههای مختلف آن برقرار کنیم.
مولاوردی اضافه کرد: امیدوارم این مناسبتها را قدر بدانیم و از این فرصت برای پرداختن به مسایل و چالشهای دختران و ارایه و معرفی ظرفیتها و توانمندیهای این گروه بزرگ و مهم جامعه گامی برداریم.
او ادامه داد: آموزش و پرورش دختران موضوع مهم و حیاتی در عصر حاضر است؛ چرا که اگر توانمندسازی و توسعه از باورها و ذهنیتها آغاز نشود، این توسعه ناپایدار و نامتوازن خواهد بود. آموزش و پرورش دختران به دلایل مختلفی واجد اهمیت است که مهمترین دلیل آن، نقش دختران به عنوان آیندهسازان جامعه و مادران آتی است و از همینجاست که گفته میشود زنان، نیمی از جامعه را تشکیل داده و نیمی دیگر را تربیت میکنند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: یکی از معیارهای توسعهیافتگی کشورها سطح سواد و دانشآموختگی دختران و زنان آن جامعه است؛ چرا که اگر زنان و دختران را توانمند کنیم و به سطح بالایی از آموزش و تحصیلات برسانیم، بشریت را توانمند کردهایم.
عدالت جنسیتی در مدیریتها در نظر گرفت شود/ ۱% مدیران زن هستند
مولاوردی با بیان اینکه باید عدالت جنسیتی را در آموزش محقق سازیم، افزود: در معاونت امور زنان مأموریتی برای خودمان در این راستا تعریف کردهایم که به این هدف دست پیدا کنیم.
او با اشاره به برگزاری نشست مدیران آموزش و پرورش و تعداد کم مدیران زن در این مراسم، اظهار کرد: علیرغم اینکه گفته شد نیمی از کارمندان آموزش و پرورش را زنان تشکیل میدهند، در این مراسم مشاهده کردیم که تنها ۱% از این مدیران زا زنان تشکیل میدهند که این مسئله نشان میدهد باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم.
پروژههای مشترک معاونت امور زنان، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به پروژههای مشترک معاونت با وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور اظهار کرد: در یکی از این پروژهها سلامت دختران را در مدارس شبانهروزی مورد سنجش قرار دادیم. همچنین پروژهای برای ارتقاع مهارتهای زندگی در خانواده، محل کار و جامعه به اجرا درآوردیم.
مولاوردی با بیان اینکه اکثر طرحهای به اجرا درآمده به صورت منطقهای بودهاند، افزود: در سال ۹۵- ۹۴ چند مورد از این طرحها را به صورت پایلوت در سطح ملی به اجرا درخواهیم آمورد.
۷۰ درصد تماسها با سامانه ۱۰۱ برای مطالبات شخصی است
او با اشاره به راهاندازی سامانه پیامکی ۱۰۱ اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد تماسها با این سامانه برای مطالبات شخصی و راجع به مطالبات مالی و اشتغال است، اما ما این سامانه را با این هدف راهاندازی نکردهایم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تأکید کرد: خواهشمندیم با استفاده از این سامانه راهکارهای خود را به ما ارایه کنید تا بتوانیم مطابق با واقعیات جامعه برنامهریزیهایی داشته باشیم.
منبع:مهرخانه