مراکز مشاوره با هدف رفع اختلافات خانوادگی، حل مسایل و مشکلات خانوادهها از طریق مشاوره، گفتوگو و تحکیم و تقویت بنیان خانواده در دادگاهها فعالیت می کنند.
به گزارش ایرنا، ‘فاطمه محمدی’ مشاور و مددکار اجتماعی که در یکی از شعبات دادگاه خانواده فعالیت می کند، در این زمینه گفت: زوجینی که قبل از حاد شدن مشکل به مراکز مشاوره مراجعه کرده و با نیت اصلاح زندگی از برنامههای مشاورهای استفاده کنند و خواستار دریافت خدمات مشاورهای باشند، نسبت به افرادی که از خدمات مشاورهای استفاده نکردهاند، در پذیرش مشکل و حل آن موفقتر هستند.
وی افزود: زمانی که زن و مرد پا به عرصه زندگی مشترک میگذارند، حتی اگر انتخابی آگاهانه و از روی شناخت هم انجام داده باشند باید توجه کنند که به واسطه تربیت خانوادگی متفاوت و ویژگیهای روانشناختی منحصر به فردی که دارند ممکن است در زندگی مشترک با مسایل و مشکلاتی روبهرو شوند که اجتنابناپذیر است.
محمدی اظهار داشت: این امر ممکن است تقریبا در پنج سال اول زندگی مشترک و به خصوص سال اول اتفاق بیفتد و بتدریج با کسب شناخت بیشتر و پذیرفتن هویت یکدیگر، تلاش در جهت درک و رسیدن به تفاهم این مسایل کاهش یابد لذا اگر افراد نتوانند به تفاهم برسند و دنیای زندگی مشترک را از دنیای تجرد جدا کنند و هر کدام بخواهند در زندگی تکروی کنند، این امکان وجود دارد که مسایل و مشکلات روزبهروز شدیدتر و با افزایش عمیق آن، زمینه بروز بحران و طلاق عاطفی در خانواده ایجاد شود.
این مشاور خانواده ادامه داد: بنابراین خانوادهها باید توجه داشته باشند که همواره مطالعه، افزایش اطلاعات، آموزش دیدن، مشاوره، مشورت و همفکری با اهل فن به طی مسیر هموار در زندگی کمک میکند، بنابراین باید دقت کنند چنانچه مسایل حل نشده باقی بمانند، با گذشت زمان و افزایش مشکلات، دیگر حل آنها به سادگی امکانپذیر نیست.
به گفته محمدی، در این جهت خانوادههای طرفین باید آگاهی و بصیرت لازم را داشته باشند و از تعصبات و حساسیتهای خود کاسته و همواره بیطرف در پی آموزش راهکارهای تقویت بنیان خانواده، حل مسایل و مشکلات باشند، نه اینکه باعث تشدید مشکلات طرفین ازدواج شوند و در واقع زمینههای استقلال همسران را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، تصریح کرد: خانوادههای اندیشمند باید همواره درصدد بالا بردن اطلاعات و غنای روابط زناشویی خود بوده و این هدف میسر نمیشود مگر اینکه خانوادهها به دنبال بالا بردن آگاهی و کسب تجربه از منابع ذیصلاح باشند.
محمدی افزود: اما اگر این زمان را از دست دادند، لااقل باید زمانی که مشکلات خود را نشان داد و اثرات نگران کننده آن مشخص شد، هرچه سریعتر به فکر راهحل اصلاحی و تاثیرگذار باشند.
وی اظهار داشت: زوجین باید افکار و پیشزمینه منفی از مشاوره را از خود دور نمایند و از افرادی که تخصص، رشته و تجربهی آنها مشاوره است کمک بگیرند و با آنها همفکری کنند.
محمدی با اشاره به اینکه برخی افراد به دلایل ضعف شخصیتی و یا ارزیابی منفی از خدمات مشاورهای دادگاههای خانواده بهره مند نمی شوند، ادامه داد: مشاوره بر کاهش طلاق و تعارضات زوجین متقاضی طلاق موثر است.
‘مصطفی اقلیما’مددکار اجتماعی نیز در این زمینه معتقد است: بیشتر زوج هایی که به دادگاه می آیند، نیاز به حضور مددکار اجتماعی باتجربه و ماهر دارند تا راهکاری جدی برای ادامه زندگی به آن ها ارائه شود.
وی افزود: از طرف دیگر به طور سنتی این باور در خانواده ها وجود دارد زنی که پایش به دادگاه باز شد دیگر زن نمی شود.
اقلیما تصریح کرد: بنابراین زوج ها پس از حضور در دادگاه به لجبازی می افتند و می خواهند روی هم را کم کنند، از این رو اختلافات پس از دادگاه بالا می گیرد.
وی اظهار داشت: حتی آنها گاهی پس از حضور در دادگاه برای طلاق پافشاری و آمادگی بیشتری برای طلاق پیدا می کنند، در صورتی که فرد می تواند با مراجعه به مددکار در تصمیم طلاق تجدیدنظر کند.
خرداد
۳
۱۳۹۲