۵۴٫۷۲ درصد مشکلات مطرح شده با صدای یارا( صدای مشاور کودک)مربوط به دختران و ۴۵٫۲۸ درصد در خصوص پسران بوده است.
شیرین صدرنوری،مددکار اجتماعی مرکز خدمات درمانی صدای یارا با اعلام این آمار به ارایه آمار سهماهه نخست واحد مشاوره و مددکاری مرکز خدمات درمانی صدای یارا پرداخت و گفت: از تعداد هزار و ۳۸ تماس گرفتهشده، ۹۶۶ تماس از سوی مادر، ۲۵ تماس پدر کودک، ۲۳ تماس خود کودک، ۱۷ تماس اقوام و ۷ تماس هم از سوی دیگران انجام شده است.
وی افزود: ۲۶٫۶۹ درصد موارد گزارششده در گروه سنی ۳-۰ سال، ۳۲٫۵۶ درصد در سنین ۷-۴ سال، ۱۵٫۱۳ درصد در رنج سنی ۱۱-۸ سال، ۱۲٫۸۱ درصد در سنین ۱۵-۱۲سال، ۸ درصد در گروه سنی ۱۸-۱۶ و ۴٫۸۲ درصد نیز در سنین ۱۸ سال به بالا گزارش شده است.
به گفته صدرنوری، تحصیلات ۳۲٫۵۶ درصد کودکان زیر سن مدرسه، ۲۶٫۶۹ درصد دبستان، ۱۵٫۱۳ درصد پیشدبستان، ۱۲٫۸۱ درصد راهنمایی، ۸ درصد دبیرستان و ۴٫۸۲ درصد دانشجو بوده است. همچنین تحصیلات تماسگیرندگان برابر با ۴۰٫۰۸ درصد دیپلم، ۲۵٫۰۵ درصد کارشناسی، ۱۰٫۳۱ درصد کاردانی، ۹٫۸۳ درصد زیردیپلم، ۶٫۸۴ درصد سیکل، ۶٫۹۴ درصد ارشد، ۰٫۹۶ ابتدایی و ۰درصد بیسواد بوده است.
۸۰٫۷۳ درصد تماسها از تهران و ۱۹٫۲۷ درصد از شهرستانها
وی ۸۰٫۷۳ درصد تماسها را مربوط به تهران و ۱۹٫۲۷ درصد را از شهرستانها اعلام کرد و گفت: بیشترین تماسها در تهران مربوط به منطقه پنج با ۱۸٫۲۸ درصد تماس و کمترین تماس مربوط به منطقه سه با ۰٫۹۷درصد تماس است.
مددکار انجمن حمایت از کودکان با بیان اینکه ۹۷٫۵۹ درصد این کودکان دارای خانواده هستهای هستند، گفت: حدود ۹۷٫۵۹ درصد کودکان به همراه پدر و مادرخود زندگی میکنند، ۰٫۹۶ درصد دارای خانواده گسترده بوده و ۱٫۴۵ درصد آنها نیز خانوادهای گسسته دارند.
حدود ۱۵ درصد مشکلات خانوادگی و ۳۲ درصد رفتاری گزارش شد
صدرنوری ادامه داد: نوع مشکلات این کودکان ۱۵٫۰۳ درصد خانوادگی، ۲۰٫۲۱ درصد مربوط به مدرسه، ۳٫۱۱ درصد دوستان، ۵٫۷۰ درصد عادتی، ۳۲٫۶۴ درصد رفتاری، ۵٫۱۸ درصد ارتباطی، ۰٫۵۲ درصد اجتماعی، ۲٫۵۹ درصد جنسی، ۶٫۲۲ درصد بلوغ و ۰٫۵۲ درصد غیره است و ۸۰۲۹ درصد نیز درخواست اطلاعات داشتند.
حدود ۷۳ درصد از والدین تنبیهکننده تنبیه عاطفی و روانی را انتخاب میکنند
مددکار اجتماعی مرکز خدمات درمانی صدای یارا با بیان اینکه ۶۵٫۲۸ درصد تماسگیرندهها کودک خود را تنبیه نمیکنند، گفت: از ۳۴٫۷۲ درصدی که کودکان خود را تنبیه میکنند، ۲۶٫۸۷ درصد از تنبیه بدنی و ۷۳٫۱۳ درصد از تنبیه عاطفی و روانی استفاده میکنند.
به گفته وی، ۸۲٫۳۷ درصد تماسگیرندگان خانهدار، ۱۳٫۳۹درصد کارمند، ۱٫۱۶ درصد مشاغل آزاد، ۰٫۹۶ درصد کارگر، ۱٫۱۶ درصد دانشآموز و ۰٫۹۶درصد دانشجو هستند. همچنین ۵۴۷ نفر از خانواده دارای تک فرزند، ۴۴۰ نفر دو فرزند، ۵۰ نفر سه فرزند و یک نفر چهار فرزند بودند.
برخی از علل مشکلات مطرحشده
صدرنوری در ادامه اظهار داشت: از علل تماس و مشکلات خانوادگی میتوان به ۵۲٫۴۰ درصد عدم آگاهی به شیوه فرزندپروری، ۲۵٫۴۶ درصد تکفرزندی، ۱٫۸۵ درصد مسایل مربوط به ناسازگاری، ۱۳٫۲۸ درصد اختلاف در شیوه تربیت، ۱٫۸۵ درصد از دست دادن یکی از اعضای خانواده، ۰٫۳۷ درصد والدین معتاد یا روانی، ۱٫۸۵ درصد مشکل در رابطه با والدین، ۱٫۸۵ درصد رابطه با خواهر و برادر، ۰٫۳۷ درصد خانواده های مختلط، ۰٫۳۷ درصد فرزندخواندگی، ۰٫۳۷ درصد بیکاری والدین اشاره کرد.
واکنش کودک نسبت به مشکلات
وی در پایان گفت: کودکان در اثر مشکلات اعتراض خود را بهصورت لجبازی، پرخاشگری و عصبیبودن، عدم اعتماد به نفس، تنبلی و عدم مسئولیتپذیری، نامرتبی و بیدقتی، زودرنجی، دروغگویی، کمرویی و خجالتیبودن، کنارهگیری و گوشهگیری، دزدی، مزاحمت تلفنی و غیره نشان میدهد.
به گزارش مهرخانه، برای ارتباط با مرکز خدمات درمانی صدای یارا (صدای مشاور کودکان) میتوان با شمارهگیری ۴۲۱۵۲ از مشاوره و کمک فکری برای کودکان و نوجوانان صفر تا ۱۸ سال استفاده کرد.