خانه امن:متاسفانه وقتی آمارها را رصد می کنیم حدود ۵۸ درصد معتادان در سن ۱۵ تا ۳۴ سالگی هستند. در این میان آمار زنان معتاد از ۵ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافته است و این نگران کننده است.
نجیب حسینی معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان این مطلب گفت: برای پیشگیری از این موضوع کمیته زنان برای اولین بار در ستاد مبارزه با موادمخدر تشکیل شده است .
وی افزود: همچنین سعی کردیم عواملی که در این زمینه موثر هستند مثل آرایشگاههای زنانه و مراکز توزیع مواد مخدر را شناسایی کنیم.
او در مورد آخرین آمار معتادان گفت: از ۵۸ درصد معتادان ( یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر) ۱۳٫۶ درصد در سن ۱۵ تا ۱۹ سال، ۱۶٫۸۳ معتادان در سن ۱۹ تا ۲۴ سال، ۱۳٫۵۶ درصد در سنین ۲۴ تا ۳۰ سال، ۱۶٫۹۴ در سن ۳۵ تا ۳۹ سال، ۷٫۳۹ درصد در سنین ۴۰ تا ۴۴ سال و ۴٫۷۵ درصد در سن ۴۵ تا ۴۹ سال هستند.
حسینی درباره اجتماعی کردن مبارزه با اعتیاد گفت: متاسفانه بسیاری از مسئولان متولی آسیبهای اجتماعی نسبت به موضوع موادمخدر شناخت دقیق ندارند. ما در این زمینه مشکل قانونی نداریم و در اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری توجه ویژهای به اجتماعی کردن موادمخدر شده است و به اندازه کافی قوانین و آییننامه داریم.
معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه دو خلاء در این باره وجود دارد ادامه داد: اول آنکه بسیاری از مسوولان که متولی امر آسیبهای اجتماعی در کشور هستند نسبت به موضوع موادمخدر شناخت دقیق ندارند و ما باید اطلاعرسانی دقیق برای همه دستگاههای عضو و غیرعضو ستاد داشته باشیم.
او ادامه داد: خلاء دوم این است که ساختار اجتماعی منسجم، مناسب و پاسخگو در دستگاههای عضو و غیرعضو ستاد برای مبارزه وجود ندارد و باید این موضوع نظاممند شود. نمیشود به عنوان مثال در وزارت بهداشت یا آموزش و پرورش تنها با دو کارشناس با موضوع اعتیاد مبارزه کرد.
وی گفت: «بیایید با هم زندگی، جامعه و هویتمان را عاری از موادمخدر سازیم» شعار امسال سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر است.