۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بیسواد در کشور وجود دارد که ۱۴۳ هزار نفر از آنها کودکان بین ۶ تا ۱۸ سال هستند.
محمد مهدیزاده معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور با بیان این مطلب گفت: در بین سالهای ۱۳۹۳ تا ۹۴، ۱۴۳ هزار کودک در کشور در هیچ مدرسهای ثبت نام نکردهاند.
وی اضافه کرد: امروز آموزش و پرورش در بهترین وضعیت قرار دارد با این حال هنوز امکانات خوبی برای مدارس فراهم نشده است و باید دلایل بازماندن این کودکان از تحصیل بررسی شود.
۳٫۵ میلیون بیسواد، زیر ۵۰ سال
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی با اشاره به اینکه ۳٫۵ میلیون بی سواد زیر ۵۰ سال در کشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر شکاف بزرگی بین نسل جدید و قدیم ایجاد شده که روز به روز در حال گسترش است، زیرا امکان برقراری ارتباط موثر میان فرزندان تحصیل کرده و پدر و مادران بی سواد وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه آموزشهای رسمی چندین برابر از آموزشهای غیر رسمی هزینه بر است، خاطرنشان کرد: امروزه یکی از بزرگترین مکانهایی که میتوان در آن آموزش داد، شبکههای اجتماعی است. تاثیرات آموزشی شبکههای اجتماعی چندین برابر بیشتر از آموزش رسمی است، زیرا هر فردی میتواند در گروهی عضو شود و اطلاعاتی را بخواند که به آن علاقه دارد و حتی درباره موضوع مورد علاقه خود فعالیت انجام دهد.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی با اشاره به معضل اعتیاد گفت: اعتیاد بی سوادی میآورد یا بی سواد، اعتیاد؟ اگر کمی به این موضوع فکر کنیم میبینیم که شاید برخی از سران باندهای مواد مخدر تحصیل کرده باشند، اما اکثر افرادی که در قسمتهای فروش و عرضه فعالیت دارند اشخاص بیسواد و کم سواد هستند.