خانه امن: چنانچه زوجین مشکلات خاصی داشته باشند و با ارائه کلاسهای آموزشی در طرح مطلع مهر مشکلات آنها حل شد به کلینیک سلامت نیاز ندارند اما اگر مشکلات این زوجها مرتفع نشد به کلینیکهای سلامت ارجاع داده میشوند. آموزش سه بخش پزشکی، روانشناسی، احکام و مسایل خصوصی زوجین به صورت تخصصی در کلینیکهای سلامت ارائه می شود.
زهرا سجادی معاون امور خانواده مرکز زنان ریاست جمهوری در گفتگو مهر ضمن اعلام این خبر گفت: این کلینیکها در سال جاری و در دانشگاههای علومپزشکی سراسر کشور افتتاح میشود.
وی با اشاره به اجباری شدن مشاورههای ژنتیک برای زوجهای جوان گفت: این اقدام از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شد که پس از آن اقداماتی باید توسط مرکز زنان انجام میشد. لذا راه اندازی کلینیک های سلامت می تواند از جنبه روانشناختی برای این زوج های جوان بسیار مفید و اثربخش باشد.
این مقام مسئول در مرکز زنان ریاست جمهوری همچنین با اشاره به تعداد کلینیک های سلامت گفت: تعداد ۴۵ کلینیک طبق رایزنیهایی که با وزارت بهداشت انجام شد، قرار است در دانشگاههای علوم پزشکی راهاندازی شود. البته باید تأکید کنم که مراجعه به این کلینیکها شامل تمامی زوجین نمیشود و فقط افرادی که نیاز ویژه برای درمان مسائل خاص روابط زندگی خود را دارند، میبایست به این مراکز مراجعه کنند.
به گفته سجادی، امور خانواده مرکز زنان ریاست جمهوری با اشاره به وعده این مرکز برای افزایش زمان مرخصی زایمان از ۶ ماه به ۹ ماه، گفت: در حال حاضر منابع مالی لازم برای تحقق این امر پیش بینی شده و هیات دولت نیز با افزایش زمان مرخصی زایمان موافقت کرده است.
سجادی با بیان این که لایحه افزایش زمان مرخصی زایمان پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان مطرح شد که به آن ایراد گرفتند. به این معنی که تأمین منابع مالی برای افزایش مرخصی زایمان مادران و مرخصی پدران ضرورت دارد،گفت: دلیل شورای نگهبان برای ایراد از این مصوبه این است که باید هزینه طرح مشخص باشد و ردیف بودجه ای برای آن مشخص شود که اگر اینگونه شود مشکلی نخواهد داشت.