عکس : مهرخانه
در منطقه پونا واقع درغرب کشور هند، به عنوان یکی از اولین مناطق، برنامه آموزشی «فریاد علیه خشونت» اجرا شد که به موجب آن، به افراد فعال در حوزه زنان و کودکان، خصوصاً جوانان آموزش داده میشود که چگونه کمپینهای مربوط به مبارزه با رویکردها و باورهای زیانبار در مورد زنان و کودکان را مدیریت کنند.
به گزارش مهرخانه، در این برنامه آموزشی، «انجمن جهانی دختران» (WAGGGS) (1)، بیش از ۵۰ مربی و جوان پیشگام هندی را مورد آموزش قرار میدهند. بنا به اذعان نهاد زنان مللمتحد، «فریاد علیه خشونت» یک برنامه آموزشی غیررسمی است که درصدد آموزش به جوانان است که چگونه از ارتکاب خشونت علیه زنان و کودکان، پیشگیری بهعمل آورند.
یکی از شیوههای این برنامه آموزشی که از ۱۲ تا ۱۸ دسامبر سال جاری برگزار شد، برگزاری کارگاههای آموزشی و برنامههای عملی برای افراد است.
«انجمن جهانی دختران» (WAGGGS) به عنوان یکی از بزرگترین جنبشها و نهادهای داوطلبانه در مورد دختران است که اکنون بالغ بر ۱۰ میلیون نفر فعال در عرصههای حقوق زنان و کودکان از کشورهای مختلف، عضو دارد. بر طبق برآوردهای نهاد زنان مللمتحد، برنامه «فریاد علیه خشونت» در آینده نزدیک بالغ بر ۸۰۰ هزار جوان ۵ تا ۲۵ ساله را در سراسر جهان، در رابطه با موضوع مقابله با خشونت علیه زنان و دختران، تحت پوشش قرار میدهد.
یکی از اهداف این برنامه، شناخت و مقابله با ریشهها و عوامل ارتکاب خشونت علیه زنان و دختران و نیز پیشگیری از ارتکاب خشونت، از طریق ارایه آموزشهای لازم و ارتقای سطح آگاهی عمومی افراد اعم از زن و مرد در سطح جامعه، است.
در کارگاه آموزشی پونا، اشکال مختلف خشونت علیه زنان و دختران مورد توجه قرار گرفت و به افراد شیوههای برگزاری کمپینهای ملی، محلی و یا بینالمللی آموزش داده شد.
به گزارش مهرخانه، نهاد زنان مللمتحد تأکید کرده است که تا سال ۲۰۱۶، «فریاد علیه خشونت»، کارگاههای آموزشی متعددی را در کشورهایی نظیر برزیل، بورکینافاسو، کنگو، فیجی، هند، ژاپن، کره، مالاوی، نیجریه، فیلیپین، رواندا و ایالات متحده آمریکا و زامبیا برگزار خواهد کرد.
یکی از اهداف برنامهها و کارگاههای آموزشی «فریاد علیه خشونت»، این است که تمامی زنان و دختران به این باور برسند که مستحق تضمین برخورداری از تمامی موارد حقوق بشر هستند و باید بدون هیچگونه خشونت و یا ترس از ارتکاب خشونت زندگی کنند. (۲)
یکی از شیوههای اقدام برای حمایت از حقوق بشر زنان که در سالهای اخیر از سوی نهادهای بینالمللی، بهشدت مورد تأکید قرار گرفته است، ایجاد کمپینهای بینالمللی در موضوعات مربوط به حقوق بشر زنان است که البته در این میان، موضوع مقابله با خشونت علیه زنان، بیش از سایر موضوعات در این چارچوب، مورد توجه قرار گرفته است.
البته نکته قابل تأمل در این ارتباط آن است که اساساً بسیاری از کمپینهای ایجادشده توسط نهادهای بینالمللی حقوقبشری برای حمایت از حقوق بشر زنان، با موازین اسلام و رویکردهای کشورهای اسلامی، نه تنها همخوانی ندارد، بلکه در تعارض قرار دارد؛ از اینرو، کشورهای اسلامی و دولت جمهوری اسلامی باید در مناسبات بینالمللی خود با سایر دولتها و نهادهای بینالمللی، با ریزبینی و دقت نظر و هوشمندی کامل نسبت به برنامههای آموزشی برای ایجاد کمپینهای حمایت از حقوق زنان از جمله منع خشونت علیه زنان و دختران، اقدام کند.
پینوشت
۱٫ the World Association of Girl Guides and Girl Scouts’ (WAGGGS)
2. http://www.unwomen.org/en/news/stories/2014/12/innovative-voices-against-violence-curriculum-mobilizes-efforts-to-address-the-pandemic#sthash.GbGntwhG.dpuf