عکس: ایسنا
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت درصدد ایجاد رشتههایی چون دندانپزشکی و روانشناسی سالمند است، از راهاندازی بیمارستان تخصصی سالمندی در آینده خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر پریسا طاهری در نخستین جلسه شورای ملی سالمندان که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه سالمندی بخشی از زندگی طبیعی هر فرد است، اظهار کرد: در حال حاضر تجربه سالمندی در برخی کشورها آغاز شده و در برخی دیگر که جمعیتی جوان دارند، در آینده شکل خواهد گرفت.
وی افزود: در ایران اهتمام دولتها در امر ارتقای سلامت بهداشت موجب افزایش امید به زندگی شده است. براساس آخرین آمارها نرخ امید به زندگی در زنان 74.6 و در مردان 72 سال است.
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت با بیان اینکه زنها طول عمر بیشتری دارند و دوره سالمندی آسیبپذیرتر خواهند بود، اظهار کرد: علت این امر آن است که زنان از درآمد کمتری برخوردارند، همسر و نزدیکان خود را از دست میدهند و با مشکلات اجتماعی بیشتری روبهرو میشوند.
طاهری افزود: از مجموعه اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت پیرامون موضوع سالمندی تدوین سند ملی تحول نظام سلامت مبتنی بر الگوی اسلامی – ایرانی سالمندان است که با مشارکت سازمانهای ذیربط از جمله بهزیستی تدوین و در سال 91 به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی رسید و با حکم رییس جمهور ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه وظایف دستگاهها و بخشهای مختلف در این سند تعریف و مشخص شده است، اظهار کرد: در راستای اجرای همین سند ملی بود که دریافتیم به آمار کشورهای دیگر استناد کردهایم و لازم بود وضعیت کشور خودمان را بررسی کنیم. در همین زمینه تحقیقات گستردهای تحت عنوان سیمای سلامت سالمندان انجام شد و کتاب آن در سال 92 به چاپ رسید. این سند جزییات کاملی از سالمندی در ایران را به نمایش میگذارد.
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت ادامه داد: طبق این بررسیها 66 درصد سالمندان ایرانی بیسواد مطلق هستند و 27 درصد آنها نه حقوق بازنشستگی دریافت میکنند و نه به کاری اشتغال دارند. از این جمعیت 27 درصدی 31 درصد از کمیته امداد کمک میگرفتند، 2.4 درصد تحت پوشش بهزیستی بودند و بخش عمدهای را نیز فرزندانشان حمایت میکردند.
طاهری گفت:هرچند متولی اصلی سلامت مردم وزارت بهداشت است، اما سلامت یک امر بین بخشی بوده و نیازمند تعامل نزدیک سازمانها و ارگانهای ذیربط است. بخشی از سالمندان ما بیمار هستند و باید به متخصص سالمندان مراجعه کنند. این موضوع اجتنابناپذیر است که هر سالمند به متخصص طب سالمندی مراجعه و از نظر 15 بیماری چک شود و در صورت نیاز به متخصصان دیگری ارجاع شود. این در حالیست که اکنون تعداد متخصصان طب سالمندی در کشور زیاد نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه وزارت بهداشت درصدد ایجاد رشتههایی چون دندانپزشکی و روانشناسی سالمند است، از راهاندازی بیمارستان تخصصی سالمندی در آینده خبر داد.