عکس: ایسنا
بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل آمار ازدواج کودکان سوری در کمپهای مهاجرتیِ اردن و لبنان همچنان در حال افزایش است.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) سال گذشته میلادی (۲۰۱۳) در آمار خود اعلام کرد یک چهارم از ازدواجهایی که در این کمپها اتفاق میافتند مربوط به دختران زیر ۱۸ سال هستند.
در مصاحبههایی که با تعدادی از این دختران که اکثرا مادر شده بودند، انجام شده بود برخی از آنها روز ازدواج خود را روز بسیار ناراحتکنندهای میدانستند و اظهار میکردند که در این سن حاضر به ازدواج نبودهاند. یکی از آنها در سن ۱۴ سالگی به عقد یک مرد ۵۰ ساله کویتی در آمده بود.
چند ماه پیش «صندوق نجات کودکان» گزارشی را با نام «ازدواجهای زودتر از موعد» منتشر کرد که در این گزارش آمار ازدواج کودکان در میان کل ازدواجها پیش از درگیریهای داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی ۱۳ درصد بوده اما بر اساس این گزارش، ازدواجهای زودرس و اجباری از زمان شروع جنگ داخلی در میان دختران مهاجر سوری در اردن دو برابر شده است. طبق این گزارش ۴۸ درصد این دختران به ازدواج با مردانی حداقل ۱۰ سال بزرگتر از خود مجبور شده بودند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «صبا المبصلات»، رئیس صندوق نجات کودکان در اردن اعلام کرد: عواقب ازدواجهای زودرس برای آن دسته از دخترانی که نگرانیهای شدیدی در این مورد دارند بسیار بیشتر خواهد بود. در واقع دخترانی که در سنین کمتر از ۱۸ سال ازدواج میکنند نسبت به دخترانی که در سنین بالاتر ازدواج میکنند بیشتر در معرض خشونتهای خانگی قرار دارند و محدودیتهای بیشتری برای بهرهمندی از خدمات سلامتی جنسی دارند. همچنین این دختران در زمان بارداری نیز با خطرات بیشتری مواجه هستند.
بر اساس آمار یونیسف، نرخ ازدواج دختران کمسن در میان مهاجران سوری در اردن از ۱۸ درصد کل ازدواجها در سال ۲۰۱۲ میلادی به ۲۵ درصد در سال ۲۰۱۳ میلادی رسیده است. بیش از ۶۰۰ هزار مهاجر سوری در اردن زندگی میکنند و قانون این کشور به دختران زیر ۱۸ سال اجازه ازدواج میدهد. «رابرت جنکینز»، نماینده اردن در یونیسف نسبت به ازدواج دختران در سنین کمتر از ۱۸ سال هشدار داده و اعلام کرده که این دختران در زمان بارداری نیز در معرض آزار و اذیت و کمبود دارو هستند.
به اعتقاد وی این افراد با توجه به کمبود مدارس و فقر نیز فرصتهای اقتصادی محدودتری دارند. رئیس صندوق نجات کودکان در اردن نیز اعلام کرده که ازدواجهای اجباری نه تنها پیامدهای فیزیکی بلکه پیامدهای روانی و حتی مرگبار نیز دارند. بنابر اظهارات وی، احتمال مرگ دختران زیر ۱۵ سال در هنگام زایمان پنج برابر زنان بالغ است.