عکس: Darren Johnson
مترجم : فرخ نیک مرام
اگر گمان می کنید که دوست شما مورد خشونت قرار دارد، طبیعی است که بخواهید به او کمک کنید، اما پیدا کردن راهی برای انجام این کار میتواند دشوار باشد. دوستتان را همراهی کرده و او را به سوی کسانی هدایت کنید که میتوانند به او برای بیرون آمدن از شرایط خشونت آمیز کمک کنند.
مراحلی که باید طی کنید:
۱- علائم خشونت را بشناسید. دوست شما ممکن است نخواهد به شما بگوید که در معرض خشونت قرار دارد، در نتیجه ممکن است این بر عهده شما است که به آن پی ببرید. بعضی از علائم خشونت عبارتند از:
- غیبت ناموجه از مدرسه یا کار
- رفتن زود یا رسیدن دیر به مدرسه یا کار
- خستگی
- تغییر در رفتار
- کبودی یا انواع جراحات
- عدم تمرکز
- حواس پرتی در لباس پوشیدن یا آرایش
۲- چیزی بگویید. اگرچه ممکن است مطرح کردن موضوع خشونت دشوار باشد، فراموش نکنید مطرح کردن موضوع خشونت برای شما آسان تر از دوستتان است. برای آسانتر کردن این کار، حقیقت را بگوئید. مثلا این که شما متوجه کبودی بر روی بدن یا خستگی شدید او شدهاید. لازم نیست خیلی جدی باشید. کافیست بگویید: «اخیرا خیلی خسته به نظر می رسی. اتفاقی افتاده؟». در نهایت شما تنها میخواهید نگرانی خود را عنوان کنید. حتی اگر میخواهید به صورت راحت و غیر رسمی مسئله را مطرح کنید، این کار را در خلوت انجام دهید تا او احساس راحتی کند و بتواند در مورد این مسئله حرف بزند.
۳- شنونده خوبی باشید. اگر دوست شما مایل است در مورد خشونت سفره دلش را باز کند، فقط به حرفش گوش دهید. قضاوت نکنید چرا که قضاوت شما باعث میشود در آینده با شما حرف نزند.
۴- کسی را در جریان قرار دهید. برای حفظ امنیت دوستتان، خشونت نباید مخفی بماند. برای این که دوست شما به کمک مورد نیازش دسترسی پیدا کند، شما یا باید موضوع را با کسی که هر دو به او اعتماد دارید (مانند: والدین، معلم، مربی، ناظم، مشاور و غیره) در میان بگذارید، یا او را به موسسات خشونت خانگی دارای گروههای حمایتی و مشاوره، یا خطوط تلفنی که برای این کار وجود دارد ارجاع دهید.
ممکن است برای دوست شما دشوار باشد که اولین تماس تلفنی را برقرار کند یا به مرکزی که میتواند به او کمک بدهد برود. اگر این چنین است، به او پیشنهاد دهید که اولین تماس را شما بگیرید یا زمانی که تماس میگیرد همراه او باشید.
۵- پیشنهاد کمک بدهید. اگرچه کمک شما نمیتواند جایگزین کمک افرادی تعلیم دیده برای کمک به قربانیان در شرایط خشونت باشد، شما همچنان میتوانید به دوستتان پیشنهاد دهید که به هر شکل ممکن به او کمک کنید، با گوش کردن به حرف هایش، رساندن او با خودرو به مکان هایی که میخواهد، بردن او به خانه خودتان، همراهی کردن او در دادگاه یا مرکز خشونت خانگی برای حمایت عاطفی و غیره. حتی اگر میدانید که دوستتان از شما کمک نخواهد گرفت، پیشنهادتان را به قوت خود باقی بگذارید و به او بگویید که همیشه میتواند روی حمایت شما در صورت نیاز حساب کند.
نکات:
- دوستتان را تشویق کنید که برای امنیت خود برنامه ریزی کند، که برنامه ای که به او امکان ترک شرایط خشونت آمیز را بدهد.
- صبور باشید. ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا دوستتان برای کمک خواستن تصمیم بگیرد. پس تلاش نکنید که او را مجبور به عجله کردن برای این کاربکنید.
- فراموش نکنید که این وظیفه شما نیست که دوستتان را از شرایط خشونت آمیز «نجات» بدهید. دوستتان خودش باید تصمیم بگیرد. شما تنها میتوانید او را حمایت کنید و با افرادی که توان کمک کردن دارند ارتباط دهید.
هشدار:
- دوستتان را مجبور به انجام کاری نکنید. شما میتوانید او را تشویق کنید که کمک بگیرد یا شرایط خشونت آمیز را ترک کند، اما در نهایت تصمیم باید با خود او باشد و مجبور کردن او پیش از این که آمادگی داشته باشد، تنها او را از شما دور میکند و موجب میشود او بیشتر احساس ناتوانی کند.
منبع:
http://www.wikihow.com/Help-Your-Friend-Who-Is-Being-Abused